Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Avocado ricotta toast met gepocheerd eitje
Een lekkere lunch of ontbijt met deze heerlijke avocado toast met ricotta
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
2
plakken
zuurdesembrood
1
avocado
rijpe
100
gram
ricotta
takje
basilicum
citroenzest
2
eieren
gepocheerde
Instructies
Maak de ricotta aan met peper, zout, basilicum en citroenzest.
Gril de boterhammen even kort in een grilpan en besmeer dik met de ricotta.
Maak de avocado schoon en beleg elke boterham met ½ avocado
Serveer met gepocheerd ei
Gang:
Lunch, Ontbijt
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
avocado, ricotta
Dieetsoort:
Vegetarisch
Nutrition
Calorieën:
394
kcal
,
Koolhydraten:
42
g
,
Eiwit:
18
g
,
Vet:
18
g
,
Verzadigd vet:
6
g
,
Cholesterol:
183
mg
,
Natrium:
426
mg
,
Kalium:
426
mg
,
Vezels:
5
g
,
Suiker:
2
g
,
Vitamine A:
480
IU
,
Vitamine C:
5
mg
,
Calcium:
136
mg
,
Ijzer:
3.5
mg