Een lekker frisse tulband door de citroen. Perfect voor het voorjaar!
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 45 minutenmin
Totale tijd: 55 minutenmin
Porties: 10personen
Equipment
1 tulbandvorm 2,5 liter
Ingrediënten
220grbotergesmolten
2eieren
330grsuikersuperfijn
120grGriekse yoghurt
60mlcitroensap
2elcitroenzest
300grbloem
2tlbakpoeder
Citroen icing
320gpoedersuiker
1elcitroensap
2elwater
Instructies
Verwarm de oven voor op 160˚C.
Doe de boter, suiker, eieren, Griekse yoghurt, bloem en bakpoeder, citroensap en rasp in een kom en klop om het te combineren. Doe dit over in een tulband vorm en bak voor 40-45 minuten of tot goudbruin en gaar.
Laat tien minuten afkoelen in de vorm. Stort uit op een rek en laat afkoelen voor je de icing erover doet.
Maak de icing door de poedersuiker te mengen met het citroensap en het water.