Verwarm de oven voor op 200˚C. Borstel de wortels schoon en snij in de lengte doormidden. Was de venkel en snij in de lengte in dunne stukken. Pel en snij de ui in acht stukken.
Leg de wortels op een bakplaat en wrijf in met een beetje kokosolie. Doe hetzelfde met de venkel en ui op een andere bakplaat. Zet in de oven om te roosteren voor 25-35 minuten tot zacht en een beetje gebrand. De wortels duren wellicht korter dus hou het in de gaten. Haal uit de oven en breng op smaak met zout en peper
Kook de linzen terwijl de groente aan het roosteren is. Was ze goed, spoel af tot het water helder is. Doe in steelpan en kook voor ongeveer 15 minuten. Voeg een halve tl zout toe, roer en laat nog 5 minuten koken tot zacht. Giet af en spoel af. Roer wat olijfolie erdoor en zout en peper naar smaak
Voor de dressing doe je de ingredienten erbij naar smaak. Begin met een tl van de harissa en voeg meer toe als je dat lekker vind. Het moet pittig zijn maar niet oneetbaar.
Voeg de geroosterde groentes toe en schud om zodat alles bedekt is.
Combineer de limoenrasp met de yoghurt en breng deze op smaak met zout en peper.
Om bij elkaar te brengen, verdeel je de yoghurt en de linzen over vier borden. Stapel de groentes erop, besprenkel met zout, munt en druppel overgebleven dressing eroverheen.