Doe 1/3 van de geraspte wortel in een keukenmachine met de kikkererwten, ui, 2 el van de tahini, komijn en het ei.
Draai dit tot een dikke pasta, doe over in een grote kom.
Verwarm 1 el van de olie in een grote koekenpan en bak dan de rest van de wortel voor 8-10 minuten, blijf roeren tot de wortel gaar is. Het zal dan iets geler worden. Voeg de gekookte wortel toe aan je eerder gedraaide pasta met het panko, citroenrasp en sesamzaadjes. Voeg peper en zout toe en meng goed met je handen.
Verdeel het mengsel in 6 stuks en vorm het met natte handen in burgers. Dek af en laat koelen tot je het nodig hebt.
Maak de yoghurt dressing door 2 el tahini erdoor heen te roeren met wat citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik in de koeling.
Bak de burgers voor 5 minuten aan elke kant tot goudbruin en krokant.
Serveer de burgers op geroosterde broodjes met eerst een dikke laag yoghurtsaus, leg de burger erop, dan de avocado (geprakt of niet geprakt) ui en sla. Eindig met wat chili saus