Het bekende land- en zee gerecht met wat andere ingrediënten. Lekker, snel en makkelijk te maken
Totale tijd: 15 minutenmin
Porties: 1
Ingrediënten
1Pork chop± 3 cm dik met bot er nog aan
200 grzalmfiletmet de huid er nog aan
1elold Bay Original seasoning
4elStubbs beef marinademaakt niet suit dat je er varken in marineert. Hij is gewoon lekker
200grgroen asperges
Instructies
Stop de pork chop met de marinade in een plastic zak, knoop dicht en hussel flink door elkaar. Leg minimaal een uur in de koelkast (hoe langer hoe beter, natuurlijk)
Wanneer het stukje varken gemarineerd is, zet je de barbecue aan en laat deze lekker heet worden. Smeer ondertussen de zalm (aan de blote kant, dus niet op de huidkant) in met het kruidenzout
Blancheer de asperges even twee minuten in kokend water en laat vervolgens goed uitlekken
Breng al dit lekkers naar je barbecue en grill/bak de spulletjes dan totdat ze gaar zijn
Tip1: varkensvlees moet echt goed gaar zijn, dus schroei hem anders eerst even snel dicht op hoge hitte en leg hem dan op ‘indirect’ vuur zodat hij kan doorgaren zonder te verbranden.
Tip2: de zalm op de huidkant bakken tot de bovenkant lichtroze begint te worden, dan even snel omdraaien en dertig seconden op de ‘blote’ kant roosteren. Wanneer je bang bent dat de zalm uit elkaar valt op het rooster, leg er dan even een stukje aluminiumfolie onder