Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Zomerse witlofsalade met nectarines en blauwe bessen
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
10
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
2
stronkjes
witlof
in dunne reepjes gesneden
50
gr
blauwe bessen
1/2
citroen
2
nectarines
rijpe
50
gr
hazelnoten
75
gr
geitenkaas
harde in blokjes
Dressing
2
el
avocado olie
2
el
perzik-abrikoos azijn
peper en zout
Instructies
Doe de witlof en de blauwe bessen bij elkaar in een ruime kom en roer even door. Knijp het sap van de halve citroen er over uit.
Snij de nectarines in stukjes en voeg bij de salade evenals de hazelnoten en de geitenkaas.
Maak de dressing door de olie en azijn te mengen en giet over de salade. Eet meteen
Gang:
Salade
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
blauwe bessen, nectarines, witlof
Nutrition
Calorieën:
468
kcal
,
Koolhydraten:
25
g
,
Eiwit:
13
g
,
Vet:
38
g
,
Verzadigd vet:
8
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
4
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
23
g
,
Cholesterol:
17
mg
,
Natrium:
140
mg
,
Kalium:
535
mg
,
Vezels:
6
g
,
Suiker:
16
g
,
Vitamine A:
884
IU
,
Vitamine C:
26
mg
,
Calcium:
99
mg
,
Ijzer:
3
mg