In het oorspronkelijke recept werden de uien rauw in de cake gedaan maar persoonlijk vind ik dat niet lekker. Wij hebben de uien dus even glazig gebakken in wat boter.
Ook werd de cake best snel bruin dus na een minuut of 40 afgedekt met aluminiumfolie zodat het niet te bruin werd.
Voorbereidingstijd: 20 minutenmin
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur20 minutenmin
Porties: 1cake
Ingrediënten
250grzelfrijzend bakmeel + beetje extra om de brie te bestuiven
50grbotergesmolten plus klontje om de uien te bakken
150gruienfijngesneden
2teentjes knoflookgeperst
175grboerenbrie
mango chutney voor erbij
Ook nodig: cakevorm of springvorm van 125 liter inhoud. Ingevet en bekleed met bakpapier
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 ˚C
Meng het bakmeel met de eieren en 50 ml van de karnemelk tot een dik mengsel. Roer de rest van de karnemelk erdoor.
Bak de uien zachtjes in de boter tot glazig.
Snij de helft van de basilicumblaadjes heel fijn en voeg met de wat afgekoelde boter, uien en knoflook toe. Meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Het moet een dik, schepbaar beslag zijn.
Bestuif de plakjes brie met wat bakmeel en klopt het teveel eraf. Schep de helft van het beslag in de vorm, strijk glad en beleg met de plakjes brie. Verdeel de rest van de basilicumblaadjes erover en schep de rest van het beslag erop. Strijk glad.
Bak de cake 10 minuten in de oven en zet de temperatuur dan terug naar 180˚C. Bak in totaal ongeveer een uur, maar check het na een minuut of 50. Een houten prikker moet er droog uitkomen als je die in het midden van de cake steekt. Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat iets afkoelen.