Een heerlijke kip met citroentijm en geroosterde aardappeltjes
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 1 uuruur15 minutenmin
Totale tijd: 1 uuruur30 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
50grongezouten boter op kamertemperatuur plus wat extra
2elcitroentijmfijn gehakt (als je geen citroentijm kunt vinden is gewone tijm ook ok)
zeezout en gemalen zwarte peper
1kipbiologisch, 1,5 kg, gewassen en drooggedept
2laurierblaadjes
1citroendoor midden
600graardappeltjes
6takjescitroentijm
375mldroge witte wijn
waterkers
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de boter, gehakte tijm, zout en peper en zet apart.
Maak voorzichtig de huid van de kip los met je vingers en duw het botermengsel onder huid. Doe 1 laurierblaadjes en een halve citroen in de holte van de kip en bind de poten vast met touw. Wrijf de extra boter aan de buitenkant over de kip hee, bestrooi met zout en leg in een grote schaal. Voeg de aardappeltjes toe, het andere laurierblad, citroen en de tijm. Giet de wijn erbij en rooster voor 1 uur en 15 minuten of tot de kip en de aardappels goudbruin zijn en gaar.
Serveer de kip en de aardappeltjes met de waterkers.