De heerlijke Aziatische smaken doen het prima bij deze pittige kip. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten met nasi goreng of gebakken rijst.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 10 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
400gkippenvleesgaar en geplukt
Kruiden:
2salam bladerenIndonesische laurier
3kaffir lime bladen
2citroengrassereh of lemongras stengels, gekneusd en in een knoop
sap van limoenoptioneel
Specerijenpasta :
10rode chili peperszaadjes verwijderd en gesneden
10sjallots
5teentjesknoflook
3cmkurkumavers
½tlgarnalenpastatrassi
1elolijfolie
olie om te bakken
peper en zout naar smaak
Instructies
Doe de chilipepers, knoflook, kurkuma en sjallot in een kleine foodprocessor en draai tot een gladde pasta. Doe er eventueel wat water of olie bij om goed te kunnen doordraaien.
Verwarm wat olijfolie in een wok, voeg de specerijenpasta hieraan toe, het lemongrass, laurierblad en kaffir lime bladeren en roerbak tot het gaat geuren. Voeg eventueel wat limoensap toe. Gebruik zout en peper naar smaak. Haal van het vuur en doe over in een kom. Zet apart tot gebruik.
Combineer de gare en geplukte kip met 1 el van de specerijenpasta. Roer goed door tot alle kip ermee is bedekt. Voeg nog wat extra pasta toe indien nodig. Serveer de resterende specerijenpasta als een soort van bijgerecht of als sambal.
In de tussentijd verhit je een anti-aanbakpan op medium vuur en hierin bak je de kip voor ongeveer 2 minuten of tot de kip mooi droog en geroosterd is.