Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing gaar en kook de bloemkoolroosjes 5 minuten.
Bak de ui even kort in de koekenpan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak even mee. Strooi de gedroogde oregano erover en zet apart.
Verdeel de penne over de bodem van een ovenschaal en doe de bloemkoolroosjes en ui hieroverheen. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 200 ml water en voeg 150 ml kookroom toe. Roer het geheel goed door en voeg daarna 1 ei toe. Roer nogmaals goed door.
Schenk 3/4 van de roomsaus gelijkmatig over de bloemkool heen. Laat even 2 minuten staan en schenk dan de overige kwart eroverheen.
Bestrooi met de andere helft van de geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven.
Laat de ovenschotel gaar en goudbruin worden in 45 minuten.