Verwarm de oven voor op 220˚C. Om de piri piri marinade te maken doe je de knoflook, chili, paprika, citroensap, azijn, olie, zout en peper in het bakje van de staafmixer en draai tot het mooi glad is. Bewaar een 1/4 cup van de marinade en wrijf de kip goed in met de marinade. Ook even lekker onder de vleugeltjes natuurlijk. Leg de kip - met het vel naar beneden - op een licht ingesmeerde bakplaat. Doe er twee metalen prikkers door (fonduepennen werken goed). Zet apart
Doe de aardappels, tijm, olie, zout en peper in een bak en gooi even om zodat alles een laagje olie krijgt. Spreid de aardappels over een andere bakplaat uit. Zet de kip en de aardappels in de oven en rooster voor 15 minuten. Draai de kip om, vel nu omhoog en rooster nog eens 20 minuten, bestrijk met de bewaarde marinade een paar keer (om de tien minuten of zo) of tot de kip en de aardappels gaar en goudbruin zijn.
Terwijl de kip en de aardappels roosteren, maak je de groene chili dressing. Doe de chili, koriander, olie, citroensap, zout en peper in het bakje van de staafmixer en draai tot een gladde saus. Voeg de mayonaise en de zure room toe en draai tot het net bij elkaar is gekomen
Serveer de kip en de aardappels met de groene chili dressing