Deze jam met pit is heerlijk om te gebruiken als dip bij bijvoorbeeld hamburgers, springrolls of tortilla's.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Ingrediƫnten
400gramtomatenblokjes1 blikje
80gramsuiker
1teentjeknoflookfijn gesneden
1rode uifijn gesnipperd
1elchili vlokken
100mlappelciderazijn
1tlverse gembergeraspt
1elolijfolie
Instructies
Verhit een steelpan op medium hoog vuur en doe er een beetje olijfolie in. Voeg de ui, gember en knoflook toe en laat dit even zachtjes bakken tot de ui glazig is. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt. Voeg op het laatst de chili vlokken toe en bak deze even mee.
Voeg de tomatenblokjes erbij met de suiker en de azijn en laat het geheel even sudderen tot de suiker is opgelost en het mengsel wat dikker is geworden.
Breng op smaak met zout en peper
In steriele potten blijft de chili jam zeker nog een paar maanden goed.