Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Speltsalade met courgette en feta
Voorbereidingstijd:
10
min
Bereidingstijd:
10
min
Totale tijd:
20
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
125
gr
spelt
1
gele courgette
groen kan natuurlijk ook
1
zoete puntpaprika
125
gr
champignons
1
tl
baharat kruiden
Jonnie Boer
peper en zout naar smaak
Dressing:
3
el
mayonaise
1
el
balsamico
1
el
appelciderazijn
peper
zout
Optioneel:
Kipfilet
Feta
Bieslook
Instructies
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en zet apart
Snij de courgette in stukjes evenals de puntpaprika en de champignons. Bak alles even kort in de koekenpan en kruid met de baharat en peper en zout
Maak de dressing en doe door de spelt.
Serveer met feta of uitgebakken kip.
Gang:
Lunch
Nutrition
Calorieën:
415
kcal
,
Koolhydraten:
56
g
,
Eiwit:
13
g
,
Vet:
18
g
,
Verzadigd vet:
3
g
,
Cholesterol:
9
mg
,
Natrium:
150
mg
,
Kalium:
823
mg
,
Vezels:
10
g
,
Suiker:
12
g
,
Vitamine A:
2059
IU
,
Vitamine C:
95
mg
,
Calcium:
33
mg
,
Ijzer:
4
mg