Begin eerst met het maken van de ahorn boter. Hiervoor smelt je de roomboter in een steelpannetje en laat dit zachtjes voor een minuut of 5 doorpruttelen tot de boter een caramelachtige bruine kleur krijgt. Let op want het gaat daarna snel te hard en verbrande boter is niet hetzelfde... :)
Zodra de boter mooi bruin is doe je de ahornsiroop erbij. Laat dit nog even samen doorpruttelen tot het iets is ingedikt. Doe over in een andere kom en zet minimaal 30 minuten in de koelkast. Haal het daarna eruit als het gestolt is en klop het even door. Zet apart
Maak het beslag voor de wafels door ook hier weer de boter te laten carameliseren. Zet even apart terwijl je de bloem, bakpoeder, poedersuiker en het ei door elkaar mengt. Voeg de karnemelk toe en roer het glad. Voeg als laatste de gebrande boter toe en roer tot je een mooi glad beslag hebt.
Bak je wafels in je wafelijzer (afhankelijk van het soort duurt dat langer of korter dus lastig om aan te geven maar zorg dat ze goudbruin worden)
Serveer de wafels met de ahornboter en eventueel nog wat ahornsiroop en poedersuiker