Heerlijke aardappelkroketjes met een verrassing van vlees in het midden.
Lekker als snack of bijgerecht
Voorbereidingstijd: 20 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 6-8
Ingrediënten
1kgvastkokende aardappelengeschild
6hotdog worstjesin stukjes van ± 2,5 cm gesneden
100grParmezaanse kaasgeraspt
20grPanko of paneermeel
1/2tlgerookt paprikapoeder
1tlgedroogde oregano
1literzonnebloemolie of andere olie om in te frituren
Instructies
Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Zorg ervoor dat ze niet te zacht worden. Afgieten en even afdeppen met een theedoek. Rasp de aardappelen vervolgens met een grove rasp
Meng in een grote kom de aardappelrasp met de Parmezaanse kaas, panko, paprikapoeder en oregano. Bedek een bakblik met bakpapier en zet deze klaar om zo dadelijk de kroketjes op te kunnen zetten.
Om het rollen van de kroketjes makkelijker te maken (het aardappelmengsel kan nog wel eens plakkerig zijn), zet je een bordje met wat meel neer. Doe wat meel op je handen en pak een bolletje aardappelmengsel, druk dit plat in je hand en leg op het aardappelmatje een stukje hotdog. Rol het worstje in het aardappelmatje en druk alles goed aan (ook de boven- en onderkant) zodat het worstje helemaal afgesloten is. Zet het aardappelkroketje rechtop op het bakblik. Herhaal dit tot de worstjes of het aardappelmengsel op is. Zet het bakblik met de aardappelkroketjes voor een half uurtje in de koeling om op te laten stijven.
Verwarm in een ruime pan de olie tot 180° om te kunnen frituren. Haal de kroketjes uit de koeling en frituur de kroketjes per vier of zes stuks (zorg ervoor dat ze wat ruimte in de frituur hebben, want als ze aan elkaar kleven barsten ze open). Wanneer de kroketjes goudbruin zijn, schep je ze eruit en laat je ze even uitlekken op wat keukenpapier.