Doe de chocolate chip cookies in een keukenmachine en maal deze fijn. Meng met de boter en mix goed door
Druk de koekkruimels met de achterkant van een lepel stevig aan in de springvorm. Zet deze even in de koelkast zodat de boter weer hard kan worden.
Doe de roomkaas met de suiker in de kom van een mixer en klop door tot je een gladde, romige massa hebt. Voeg de eieren een voor een toe.
Voeg kruiden, vanille en cacaopoeder toe en mix het geheel nog over. Schep de Mentos Choco & Caramel erdoor en roer door elkaar.
Stort in de springvorm, strijk de bovenkant glad en zet in de oven voor minimaal 50 minuten. Ik denk dat de mijne baat had gehad bij nog een paar minuutjes extra. De bovenkant moet stevig aanvullen maar mag nog wel een beetje wiebelig zijn.
Zet de oven uit en laat de cheesecake afkoelen in de oven. Zet daarna in de koelkast en laat minimaal 2-3 uur afkoelen voor je hem aansnijdt.
Zodra de cheesecake helemaal is afgekoeld versier je hem naar wens met extra Mentos Choco & Caramel.