Net weer even wat anders dan een pannacotta met fruit maar zo lekker!
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Koeling: 4 uuruur
Totale tijd: 4 uuruur10 minutenmin
Porties: 6personen
Equipment
6 pannacotta bakjes
Ingrediënten
200mlslagroom
110grsuiker
100grampindakaas met nootjes
4blaadjesgelatine
500gramGriekse yoghurt
Chocoladesaus:
100grampure chocola
150mlslagroom
Instructies
Leg eerst de blaadjes gelatine in de week in koud water.
Doe vervolgens de slagroom, de suiker en de pindakaas bij elkaar in een steelpannetje en verwarm zachtjes. Je wilt dat het warm wordt maar niet gaat koken. Roer goed door om de pindakaas goed te mengen met de room. Zodra het heet genoeg is haal je de pan van het vuur en knijp je de gelatineblaadjes uit en roer je die door het roommengel.
Voeg de yoghurt toe als laatste en giet het geheel over in een schenkkan.
Giet de pannacotta vormpjes vol. Dek af met een stukje plastic en zet voor minimaal vier uur in de koelkast.
Zodra je klaar bent om te serveren maak je de chocoladesaus. Verwarm de slagroom in een steelpan en zodra heet giet je het over de chocoladestukjes heen. Roer goed tot alle chocola is opgelost.