Begin 24 uur van tevoren met het bereiden van je kalkoen. Doe de ingredienten voor het zoutmengsel in de keukenmachine en draai wat fijner. Wrijf de kalkoen helemaal goed in met het zoutmengsel, leg in het bakblik dat je gaat gebruiken, dek af met plastic folie en zet in de koelkast voor 24 uur. Als je geen tijd hebt, doe het zoutmengsel er dan op voor je hem in de oven doet.
Haal ruim voor tijd uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen terwijl je de baconboter bereidt.
Bak het ontbijtspek krokant en doe spek en vet samen met de boter en ahornsiroop in de keukenmachine en draai tot een glad mengsel.
Maak voorzichtig de huid van de kalkoen los (makkelijkst om te beginnen aan de kant van de nek) en smeer de bacon boter onder de huid voor zover als het gaat. Haal je boterhanden daarna nog even lekker over de buitenkant. Lukt het niet zet de boter dan naast de oven en besmeer de kalkoen elk half uur ruim met de bacon boter.
Vul de holte van de kalkoen met de doorgesneden citroen, de knoflookteentjes en de rozemarijn.
Prik de vleesthermometer in het dikste deel van de kalkoen, en dek de vogel af met aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 180˚C. Zet in de oven en haal het folie er ongeveer een uur voor het einde van de baktijd af zodat hij kan bruinen.
Hou er rekening mee dat de kalkoen nog een beetje doorgaart als je hem uit de oven haalt. Dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 30 minuten rusten.