Snij de gerookte zalm en de zalmfilet klein en meng door elkaar in een kom. Voeg de creme fraiche en de gehakte bieslook toe en roer goed door. Proef en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in koud water. Verwarm de slagroom (hoeft niet te koken) en los hierin de gelatine op. Voeg dit toe aan je zalmmengsel en roer het goed door.
Bekleed een 25 cm cakeblik met plastic folie en leg dit zo glad mogelijk. Laat overhangen bij de randen, hier dek je straks je terrine mee af.
Snij met een mandoline plakjes en lange repen van de komkommers. Je hebt straks de lange repen nodig in de breedte, de plakjes komen onderin je cakeblik.
Leg als eerste de plakjes onderin je cakeblik netjes iets overlappend neer. Dit wordt straks de bovenkant van je terrine. Leg vervolgens de lange repen komkommer neer en laat die aan de zijkanten over de rand heen hangen.
Doe nu de helft van je zalmmengsel in de vorm, druk dit goed aan met een lepel en leg de eieren in het midden in een rij neer. Dek af met de rest van je zalmmengsel en druk weer goed aan. Leg de repen komkommer over de bovenkant neer en dek het geheel af met de plastic folie.
Zet nu voor minimaal vier uur in de koeling en dek de bovenkant af met iets zwaars zodat de terrine wordt aangedrukt. Ik gebruikte een pak amandelmelk. Dit paste er precies in en verzwaarde dit vervolgens met twee blikjes erbovenop.
Haal na vier uur het plastic van de bovenkant weg, keer om en verwijder de bakvorm. Haal het plastic weg en serveer als voorgerecht met -bijvoorbeeld - een groene salade