Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de ontbijtspek hierop. Zet de plaat voor 10 tot 15 minuten in de verwarmde oven tot het spek lekker knapperig is. Draai de ontbijtspek na een minuut of zes ook even om. Wanneer je het spek uit de oven haalt, zet je de oven op grillstand
Smeer de buitenkant van de plakken brood in met mayonaise en de binnenkant royaal met pindakaas. Leg wat reepjes rode peper op de pindakaas en hierop 4 plakken ontbijtspek. Leg plakjes banaan op het spek en maak van de 4 plakken brood twee sandwiches door ze met de pindakaas kanten op elkaar te leggen.
Smelt een klont boter in een koekenpan en bak de sandwiches (op de mayonaise kant) aan beide kanten lekker bruin. Flip de tosti’s na een minuut of twee en laat de andere kant ook nog een minuut of twee bakken. Haal de tosti’s uit de pan en leg ze op een vel bakpapier (makkelijkste om dit op een bakplaat te doen). Bestrooi de bovenkant van de tosti’s met flink wat geraspte kaas en zet ze dan even onder de gril zodat de kaas lekker smelt.
Serveer de tosti met een gebakken ei erop, strooi hier wat zout en peper overheen en smullen maar.