De klassieker van Cordon Bleu met een pikante mosterd en wat plakjes chorizo voor een extra verrassing
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediƫnten
4lapjes varkensfilet van ongeveer 150 gr per stuk
8plakken belegen kaas
4plakken gekookte ham
12plakjes chorizo
2elpikante mosterd
2eieren
30grpankoJapans Paneermeel
20grcornflakesgeplet
30grbloem
Instructies
Snij de filetlapjes overdwars in tot 4/5 diep ( noemen ze vlinderen) en klap de, nu dunne filetlapjes open
Smeer op 1 plak kaas een fikse laag mosterd en leg hier de tweede plak kaas op. Op de plakken kaas verdeel je 3 plakjes chorizo en dit pakketje verpak je met een plak gekookte ham
Leg het ham kaas pakketje op de opengeklapte varkensfilet en klap de filet dan dicht. Probeer het pakket zo goed mogelijk af te sluiten met de varkensfilet (om te voorkomen dat de kaas er uit gaat druipen tijdens het bakken) en gebruik eventueel een cocktailprikker om het vlees bij elkaar te houden. Doe hetzelfde voor de ander filets.
Tijd om een paneerfabriekje op te zetten. Maak een produktielijn in deze volgorde: gevulde filets. bord met bloem, diep bord met geklopt ei, bord met panko cornflakes mengsel en tenslotte een groot bord waarop je de gepaneerde cordons bleu kunt leggen. Haal de filets in dezelfde volgorde door de borden. zodat het vlees lekker gepaneerd is.
Verwarm boter in een grote koekenpan en bak de gevulde filets in 8 tot 10 minuten rondom bruin en knapperig
Serveer met gekookte e gekruide groenten en smullen maar!