Uiteraard heb je voor dit recept pompoenpuree nodig. Dat is altijd even werk maar het werkt prima als je het in wat grotere hoeveelheid maakt zodat je het in gedeeltes in kunt vriezen voor later gebruik. Instructies om de puree te maken vind je in het recept.
Rooster de pompoenblokjes op 220˚C in de oven voor ongeveer 30 minuten en draai dit tot een puree met een blender of keukenmachine. Met een vork kan overigens ook als je geen apparaten hebt.
Voeg de tahini, knoflook, zout, chili, gerookte paprika en peper toe en draai even door.
Is je mengsel te dik voeg dan wat olie toe.
Doe over in een mooi kommetje en maak glad met de achterkant van een lepel. Doe er wat olijfolie op en serveer met verse koriander en sesamzaadjes.
Notities
De voedingswaarde zijn gebaseerd op de volledige portie van 300 gr. Afhankelijk van waar je het voor gebruikt kun je uitrekenen wat je voedingswaarden zijn voor een kleinere hoeveelheid