Doe de rucola in een kom en voeg 1el sesamolie toe. Schud de rucola daarna goed om. Dek de kom af met een stukje aluminiumfolie en zet weg.
Meng 4el mayonaise met 1 tot 2tl wasabipasta. Als je van pittig houdt, mag je best wat meer toevoegen. Voeg daarna nog een snufje zout toe. Dek af en zet weg.
Pak een grote schaal en meng 2el sojasaus met 1el water tot een lichte marinade.
Haal de zalm uit de verpakking en dep aan beide kanten droog met keukenrol. Controleer de zalm op graatjes en verwijder deze indien nodig. Snijd de zalm verticaal (op de midden graat) door twee. Maak hier vervolgens kleine blokjes van ca. 1 x 1 cm van.
Voeg de zalm bij de sojamarinade en roer goed om. Laat daarna afgedekt rusten.
Halveer en ontpit de avocado en snijd in plakjes. Snijd daarna alle groente fijn in dunne reepjes of mini blokjes (hoe fijner, hoe lekkerder!)
Haal de Konjac noodles uit de verpakking, doe ze in een zeef en spoel goed af met koud water. Laat de noodles daarna uitlekken.
Neem 2 grote (soep)kommen en verdeel de rucola. Verspreid daarna alle gesneden groente over beide kommen. Voeg nu de Konjac noodles en zeewiersalade toe.
Als laatste leg je de zalmblokjes mooi in het midden op dit vrolijke bedje van groente.
Strooi de sesamzaadjes over de zalm en maak de poké bowl af met een toefje wasabimayonaise.