Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Broccolischotel met jodenhaas
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
25
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
1
broccoli
150
gr
diamanthaas
jodenhaas, bestrooid met peper en zout
4
tomaten
doormidden gesneden
1
limoen
1
el
kokosolie
Dressing:
2
el
mayonaise
1
el
appelciderazijn
1
el
olijfolie
peper
zout
Instructies
Verdeel de broccoli in roosjes en kook dit heel kort in water met zout beetgaar. Echt niet langer dan een paar minuutjes
Giet af en laat beetje afkoelen.
Rooster ondertussen de tomaten in een koekenpan met een beetje olie
Bak de diamanthaas in een gloeiend hete pan 1 minuut aan elke kant. Niet lang. Laat even rusten voor je hem aansnijd. Snij in dunne plakjes
Besprenkel met de limoen en laat liggen terwijl je de dressing maakt door de ingredienten te mengen.
Serveer de haas met de broccoli en de tomaat en verdeel de dressing erover.
Gang:
Hoofdgerecht
Trefwoord:
broccoli, jodenhaas
Nutrition
Calorieën:
572
kcal
,
Koolhydraten:
31
g
,
Eiwit:
25
g
,
Vet:
42
g
,
Verzadigd vet:
15
g
,
Cholesterol:
58
mg
,
Natrium:
238
mg
,
Kalium:
1772
mg
,
Vezels:
11
g
,
Suiker:
12
g
,
Vitamine A:
3943
IU
,
Vitamine C:
307
mg
,
Calcium:
173
mg
,
Ijzer:
5
mg