Aziatische rijstsalade met mango, kool en komkommer
De bereidingstijd van mijn rijst was 50 minuten. Duur en ook nog eens heel langzaam dus. Voor het maken van het recept heb ik de kooktijd van normale rijst aangehouden
Doe de rijst, kaffir lime blaadjes, gemberplakjes en water in een pannetje en zet het op hoog vuur. Breng aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Maak de dressing door de kokosmelk te mengen met de kaffir lime, gember en vissaus in een maatbeker. Blend alles met de staafmixer tot een glad geheel.
Snij de sugarsnaps wat kleiner en kook ze even heel kort (1-2 minuten)
Doe de rijst, rode kool, mango, sugarsnaps, basilicum en rode peper bij elkaar in een kom. Voeg de helft van de dressing erdoor en meng even goed.
Verdeel over vier kommen en top met rode peper en geschaafde kokos en verdeel de komkommer linten eroverheen