Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Zomerse salade met mango en spelt
De salade is vegan (als je de ontbijtspek niet gebruikt uiteraard) en lactosevrij. Spelt is niet glutenvrij, maar wil je de salade glutenvrij maken, vervang dan de spelt door quinoa.
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
30
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediƫnten
300
gr
spelt
200
gr
mango
blokjes
1-2
zoete aardappels
geschild en in blokjes gesneden
1
klein bosje
klein bosje peterselie
fijngehakt
2
bosuitjes
in ringetjes
200
gr
sugarsnaps
kleiner gesneden
30
gr
amandelschaafsel
geroosterd
kokosschaafsel
geroosterd
optioneel: uitgebakken spekjes
verkruimeld
Dressing:
1
el
mediterrane ovenkruiden
bv Euroma
3
el
goede olijfolie
1
el
perzik-abrikoos azijn
of een andere fruitige azijn
peper en zout naar smaak
Instructies
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat even afkoelen.
Kook de sugarsnaps en de zoete aardappel allebei tot ze gaar zijn, giet af en laat afkoelen.
Neem een grote kom en doe hier de spelt, de sugarsnaps, de zoete aardappel, mango, bosui en gehakte peterselie door.
Maak de dressing door de ingrediƫnten te combineren en roer dit door je salade.
Verdeel over vier kommen en bestrooi met de geroosterde amandel en het kokosschaafsel. (en het ontbijtspek als je daar voor kiest)
Gang:
Maaltijdsalade
Trefwoord:
mango, Sugarsnaps, zoete aardappel
Auteur:
Simone