Hoisinsaus vind ik een van de lekkerste sauzen in de Aziatische keuken. Hier maakte ik een eigen versie en dan zonder suiker!
Voorbereidingstijd: 5 minutenmin
Bereidingstijd: 5 minutenmin
Totale tijd: 10 minutenmin
Porties: 200ml
Ingrediënten
1stuksinaasappelsap van
2elamandelpasta
1/2tlknoflookpoeder of geraspt
1/2tlgemberpoeder of geraspt
1/2elappelciderazijn
5elcoconut aminos
1tlsesamolie
1/2tlchili poeder
1tltomatenpuree
Instructies
Doe alle ingredienten bij elkaar in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer regelmatig en laat het ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken. Het mengsel zal iets indikken en wat donkerder worden.
Laat afkoelen en bewaar maximaal 2 weken in de koeling in een luchtdichte verpakking.
Notities
Je kunt de coconut aminos in dit recept ook vervangen voor sojasaus als je dat gebruikt