Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Daslook croissant met kaas
Een lekker weekend ontbijtje met deze vlecht van croissantdeeg met daslook en gekarameliseerde ui
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Totale tijd:
35
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
1
rol
croissantjesdeeg
2
uien
100
gram
geraspte kaas
10
daslookbladeren
Instructies
Verwarm de oven op 180°C.
Snijd de ui in ringen. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en laat de uien op middelhoog vuur karamelliseren.
Was de daslookbladeren en snijd klein.
Rol het croissantdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Duw de kartelrandjes dicht en snij het deeg in de lengte doormidden.
Bestrooi met de ui, daslook en geraspte kaas. Leg eerst de 2 stroken in een spiraal over elkaar en rol de spiraal dan tot een rondje. (zie foto’s)
Bestrooi de bovenkant met wat extra kaas, leg op een bakplaat met bakpapier en bak in 15 tot 20 minuten gaar.
Gang:
Ontbijt
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
croissantdeeg, daslook, kaas
Dieetsoort:
Vegetarisch