Verwarm de melk tot lauw en los de gist er in op. Laat even staan tot het begint te bubbelen.
Doe de bloem met een snuf zout in een kom en meng de melk, 30 gram boter en eidooier erdoor tot een soepel deeg. Dek af met een doek en laat ongeveer een half uur rijzen.
Verwijder de draden van de rabarber en snijd in kleine stukjes. Doe de rabarber met het sinaasappelsap en de suiker in een pan. Rasp de gember, zonder schil, er doorheen. Laat rustig aan de kook komen en kook in ongeveer 15 minuten tot het gaar is, maar nog wel bite heeft. Doe in een zeefje en laat heel goed uitlekken, er komt veel vocht vanaf! (bewaar het vocht)
Verwarm de oven op 180°C.
Meng voor de kruimel topping boter, bloem, havermout en suiker tot kruimels.
Rol het taartdeeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik en bekleed een ingevette taartvorm ermee, zowel de bodem als de randen. Prik gaatjes in het deeg en bak 15 minuten in de oven. Haal uit de oven, strooi paneermeel en rozijnen over de bodem. Vul met de uitgelekte rabarbercompote en strooi de kruimels er overheen. Bak nog ongeveer 20 minuten tot de kruimels goudbruin zijn.