Pasta met in knoflook en chili geroerbakte raapstelen
Lekkere vegetarische pasta met raapsteel, knoflook en chili
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
250grampasta
500grraapstelenongeveer 2 bosjes
4tenenknoflook
½chilipeper
50grambroodkruim van oud brood of grof paneermeel
Olijfolie
Zout
Instructies
Bak het broodkruim, gehusseld met een beetje olie, in de oven op lage temperatuur (100°C) of in een koekenpan krokant en goudbruin.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af.
Snijd de onderste harde stukken van de raapstelen en snijd de rest in stukken. Was en droog goed.
Pel de knoflook en snijd in plakjes. Snijd de chilipeper in kleine stukjes.
Verhit 2 el olijfolie in een brede pan en laat de knoflook op laag vuur aanfruiten tot het lichtbruin kleurt. Roer dan de chilipeper erdoor, laat een paar minuten meebakken. Voeg de raapstelen toe en laat slinken. Meng de gare pasta erdoor en meng goed. Breng op smaak met zout. Serveer met het krokante broodkruim er overheen