2appelsElstar bijvoorbeeld, 1 in blokjes, 1 in partjes
2teentjesknoflookgeschild maar niet gesneden
1grote ui
100gramgeitenkaaszachte
50mlvolle melk
50gramboter
1tlkaneel
2kruidnagels
Instructies
Snijd de rode kool in dunne reepjes en was indien nodig. Snipper de ui.
Verhit een beetje olie in een stoofpan/hapjespan en fruit de ui aan. Voeg na een paar minuten de rode kool, blokjes appel, kaneel en kruidnagel toe, met een scheutje water. Laat zo’n 25 minuten zachtjes stoven, voeg indien nodig een beetje extra water toe.
Schil ondertussen de aardappels, snijd in grote stukken en kook samen met de knoflooktenen in gezouten water gaar.
Verwarm de melk in een steelpannetje en smelt de boter erin. Giet de aardappels af en stamp fijn. Giet de melk met boter erbij en stamp tot een gladde puree.
Schep de rode kool door de puree (vis de kruidnagels er even uit), zorg dat het vocht uit de pan niet mee gaat, dan wordt het te nat.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de appelpartjes bruin en zacht.
Schep de geitenkaas door de warme rodekoolstamppot, breng op smaak met peper en zout en maak af met de gebakken appelpartjes.