400gramgemengde paddenstoelenschoongemaakt en in reepjes
2sjalotjesgesnipperd
2teentjesknoflookfijngehakt
50gramboter
60grambloem
400mlpaddenstoelenbouillonafgekoeld
4takjestijmgerist
1takjerozemarijngerist en gesneden
2takjesdragongeplukt en grof gesneden
4bladerdeegbakjes
1takjepeterselie
Instructies
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen samen met de tijm en rozemarijn op redelijk hoog vuur bruin. Haal uit de pan en leg op een bord.
Smelt in dezelfde pan de boter en laat uitbruisen. Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en laat rustig aanfruiten. Voeg dan de bloem in éen keer toe en meng goed. Laat onder voortdurend roeren een paar minuten rustig bakken. Voeg dan in 3 delen de paddenstoelenbouillon toe, zorg dat het goed is opgenomen voor je het volgende deel erbij doet.
Roer dan de paddenstoelen en dragon erdoor, breng op smaak met peper en zout.
Bak de bladerdeegbakjes volgens de instructie op de verpakking.
Vul de bakjes met de ragout en garneer met peterselie.