Zet een ruime pan met water op voor de soba noedels. Terwijl het water aan de kook raakt, begin je vast met de groentes.
Snij de aubergine in blokjes en was de postelein. Haal de onderkant van de enoki paddenstoelen af en haal ze voorzichtig een beetje uit elkaar.
Doe de noedels in de pan en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel na.
Verhit een wok met wat olie en bak hierin de aubergine tot deze gaar is. Haal uit de pan en bak nu de postelein tot deze slinkt. Dit gaat heel snel. Nog sneller dan bij spinazie. Laat zeker niet te lang bakken. Slinken en weer uit de pan. Dat duurt amper een minuut.
Bak als laatste de enoki paddenstoelen. Ook dit gaat weer heel snel.
Doordat de saus relatief zout is gebruik ik geen zout op de noedels en de groente.
Voor de saus neem je een kleine steelpan en hierin doe je de misopasta en het water. Breng dit al roerend tot een gladde saus. Voeg dan de chilisaus, suiker, citroensap en de passata toe. Roer het goed door en proef of het op smaak is. Niet elke misopasta is hetzelfde. De saus is vrij zout maar moet wel goed op smaak zijn.
Doe alle groentes en de paddenstoelen weer in de wok en voeg de noedels toe. Warm even door en serveer met de saus.