Op welk moment je de pasta kookt voor dit recept ligt een beetje aan de soort pasta die je gebruikt. Voor penne zet ik de pasta ongeveer halverwege het recept op.
Neem een grote pan met water en voeg hier ruim zout aan toe. Je gebruikt dit water om de groente kort te koken en de pasta te koken.
Zodra het water aan de kook is voeg je de broccoli roosjes toe. Kook deze ongeveer 2-3 minuten en haal uit de pan met een schuimspaan. Voeg nu de sugarsnaps toe en kook deze 5 minuten. Haal ook deze eruit. Voeg als laatste de aspergestukjes toe en kook deze ongeveer 1 minuut. Laat alle groentes uitlekken in een vergiet. Om het kook proces te stoppen kun je ze even afspoelen met koud water.
Neem een grote koekenpan of hapjespan en smelt de boter. Voeg de knoflook en de courgette toe en bak dit tot de courgette zachter wordt. Voeg de tomaten en de zongedroogde tomaten toe en bak dit even mee.
Voeg nu de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de room toe en alle groentes. Voeg ook nu de doperwten toe. Roer alles goed door. Zet het vuur nu laag tot het net tegen het kookpunt aanzit.
Voeg de parmezaanse kaas toe aan de saus en roer alles goed door. Je moet een stevige saus hebben maar niet te dik. Is het te dik voeg dan wat extra bouillon of room toe.
Kook nu de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de pasta door de saus heen. Roer een gedeelte van de basilicum gehakt door de saus heen.
Serveer het geheel met extra basilicum erover en eventueel nog extra parmezaanse kaas.