2tlspecerijenmixik gebruikte shichimi togarashi van Jonnie Boer
400grandijviefijn gesneden
Instructies
Verhit een koekenpan en bak hierin het ontbijtspek uit. Haal uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Wrijf de kipdij in met peper en zout.
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan of hapjespan op medium vuur en bak de kip tot deze krokant is en gaar. Zet het vuur lager en haal de kip uit de pan.
Zet opzij
Haal het meeste van het vet uit de pan maar laat nog een beetje achter. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook, edelgist en specerijen toe en bak nog eens voor een minuutje.
Voeg de bouillon toe en roer de rest van de bodem van de pan los. Laat 3-4 minuutjes doorkoken tot de bouillon met de helft verminderd is.
Meng de arrowroot met de kokosmelk en doe hier de mosterd bij. Roer het door tot het een geheel vormt en giet dat in de pan. Laat het even doorkoken tot de saus dikker begint te worden.
Voeg de andijvie toe en laat dit slinken.
Voeg als laatste de kip weer toe en de verkruimelde ontbijtspek.