Verwarm de oven voor op 180˚ C. Vet een tulband vorm goed in en bestuif met bloem. Klop het overtollige bloem eraf. Klop de boter en de suiker samen tot het licht en luchtig is geworden. Voeg de eieren een voor een toe en klop erdoor, doe daarna de vanille extract erbij. Doe de bloem erbij, het amandelmeel, vanille en het bakpoeder.
Voeg de melk in gedeeltes toe en als laatste de gesmolten boter. Mix het tot het een geheel vormt.
Snij de marsepein in kleine vierkante blokjes en doe dit met een beetje poedersuiker in een kom, Schud dit goed door en haal desnoods met je handen de stukjes marsepein die aan elkaar kleven los zodat alles met een dun laagje poedersuiker is bedekt. Dit voorkomt dat je straks een klont hebt in plaats van losse stukjes.
Vouw de verbrokkelde meringue en de stukjes marsepein door je tulbandbeslag heen.
Doe in je klaarstaande tulband vorm, strijk de bovenkant glad en bak in de voorverwarmde oven voor 50 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt als je die in het midden steekt. Haal uit de oven en laat een minuut of tien in de vorm afkoelen.
Stort daarna uit op een rek en laat volledig afkoelen voor je hem verder opmaakt.
De tulband is heerlijk met karamelsaus maar ook lekker met eenvoudig poedersuiker eroverheen.