Begin met het maken van de bodem. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de zijkanten in.
Doe kokosrasp, pecannoten, medjool dadels, koekkruiden en zeezout in de kom van de keukenmachine en draai tot een plakkerig geheel.
Stort uit in je bakvorm en druk goed aan met de platte onderkant van bijvoorbeeld een glas.
Zet in de koelkast om stevig te worden.
Maak de cranberrysaus door de cranberries in een steelpannetje te doen. Voeg hier aan toe het sinaasappelsap, ahornsiroop, kaneel en steranijs en laat rustig koken tot alle cranberries gepopt zijn.
Verwijder de kaneel en steranijs en pureer het geheel met een staafmixer (of blender)
Doe de overige ingrediënten in de blender en draai tot een glad geheel. Je moet een dik romig mengsel krijgen.
Stort je cheesecake mengsel in de springvorm en strijk het een beetje glad. Doe hierover de cranberrysaus.
Neem nu een lepel en schep voorzichtig de cranberrysaus een beetje door de cheesecakevulling. Je krijgt zo uiteindelijk de drie laagjes.
Zet voor 4 uur in de vriezer om op te stijven. Voor het serveren haal je de cheesecake ruim op tijd uit de vriezer om te ontdooien. Snij in punten als het nog een beetje bevroren is en serveer als het helemaal ontdooid is.