Deze heerlijke luchtige versie van chocolademousse is extra speciaal door de koffie en de rum
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 15 minutenmin
Porties: 6personen
Equipment
6 glazen
Ingrediënten
170grpure chocola
4eierengesplitst
2elsuiker
150mlslagroomextra koud
4elsterke espresso
2elrum
Instructies
Je begint met het smelten van de chocola au bain marie. Doe de chocola in een hittebestendige kom en zet het op de pan om langzaam te laten smelten. Zet een mengkom in de vriezer
Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker tot het licht en romig wordt. Voeg de gesmolten chocola, rum en de koffie toe.
Doe de slagroom in de kom die uit de vriezer kwam en klop tot je stevige pieken hebt. Voeg de slagroom bij de chocola en vouw het door elkaar tot het samenkomt.
Mix je eiwitten in een brandschone kom tot het stijve pieken vormt en vouw dit ook door je chocolade mengsel. Zorg dat je niet alle lucht eruit klopt.
Verdeel het mengsel over 6 glazen en doe het in de koelkast voor minimaal 4 uur of het liefste de hele nacht. Serveer met extra slagroom.