Snij de halloumi in dunne reepjes ter grootte van een patatje. Neem een paar flinke handen cornflakes en crush die in je handen tot wat kleinere stukjes.
Bereid drie bordjes voor. In de een doe je de bloem, in de tweede het losgeklopte ei en in de derde de cornflakes.
Haal nu de halloumi frietjes eerst door de bloem. Schud het overtollige bloem eraf en haal ze dan achtereenvolgens door het ei en dan door de cornflakes. Leg ze tot gebruik even klaar op een bordje of plank.
Verhit nu een koekenpan met een flinke laag olie. Je gaat het frituren in ondiepe olie (shallowfry) Hou een laag olie van ongeveer 1 a 2 cm aan. Zorg dat de olie goed op temperatuur is (180˚C) voor je de eerste halloumi erin doet.
Test dit even door een blokje brood in de olie te doen. Begint dit meteen te bubbelen dan is het klaar om te gebruiken.
Frituur nu de halloumi in gedeeltes en draai elk frietje om, om de andere kant te bakken. Herhaal dit tot je alle frietjes gebakken hebt.
Meng de mayonaise met de sriracha en serveer de frietjes warm.