Breek de broccoli in roosjes (niet al te klein) en kook deze gedurende een minuut of 5 even voor. Giet af en laat uitlekken.
Meng de gehakte noten met de gesmolten kokosolie en de honing. Roer goed door.
Als de broccoli gaar is verdeel je deze over een ovenschaal, strooi de gehakte noten eroverheen. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot de broccoli gaar is en de noten goudbruin.
Ondertussen bak je de paddenstoelen met de blaadjes tijm in wat boter of kokosolie gaar en goudbruin.
Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor goed te mengen. Is het te dik voeg dan nog wat extra citroensap en/of melk naar keuze toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de geroosterde broccoli met de paddenstoelen erover en de dressing erbij.
Notities
Voor hoeveel mensen dit gerecht is, ligt een beetje aan het formaat van de broccoli. Is het een flinke broccoli dan kan het als bijgerecht voor 4 personen worden gebruikt. Is het een kleine dan voor 2.Hou qua gewicht onbereid per persoon 300 gram aan. Dat is bereid ongeveer 200 gram. Heb je nog meer bijgerechten dan kan dat uiteraard minder zijn.