Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Groentesoep van leftover knolgroentes
Een lekker stevig soepje wat je maakt van overgebleven knolgroentes. De hoeveelheden die ik had waren ongeveer genoeg voor 4 personen.
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
min
Totale tijd:
45
minuten
min
Porties:
4
personen
Equipment
Staafmixer
Ingrediënten
1/2
pompoen
in blokjes
2
zoete aardappels
geschild, in blokjes
2
chioggia biet
geschild in blokjes
1
aardpeer
geschild en in blokjes
2
stoofperen
schoongemaakt in stukken
1
pastinaak
geschild en in stukken
1
liter
water
eventueel extra indien nodig
4
blaadjes
verse salie
peper en zout
Instructies
Neem een flinke soeppan en verhit hierin een beetje olie. Doe alle groentes erbij en roer het geheel even goed door.
Giet het (hete) water erbij en voeg peper en zout en de salie toe.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken of tot alles goed gaar is.
Gebruik een staafmixer om de soep te pureren
Gang:
Soep
Keuken:
Hollandse
Trefwoord:
groente
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo
Nutrition
Calorieën:
263
kcal
,
Koolhydraten:
64
g
,
Eiwit:
6
g
,
Vet:
1
g
,
Verzadigd vet:
0.2
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
0.2
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
0.2
g
,
Natrium:
114
mg
,
Kalium:
1480
mg
,
Vezels:
11
g
,
Suiker:
26
g
,
Vitamine A:
30546
IU
,
Vitamine C:
32
mg
,
Calcium:
113
mg
,
Ijzer:
4
mg