Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Gekaramaliseerde kippenvleugeltjes met balsamico
Heel eenvoudig maar zo lekker! Perfect voor een feestje of voor bij de maaltijd
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
min
Totale tijd:
55
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
500
gr
kippenvleugeltjes
60
ml
balsamico
2
teentjes
knoflook
geperst
1-2
el
suiker
1
el
citroensap
peper en zout
2
el
verse bieslook
gehakt
Barbecuesaus
om te serveren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Meng de balsamico met de suiker, knoflook, peper en zout en de azijn.
Doe de kippenvleugeltjes in een kom en schenk de balsamicomix eroverheen. Meng het goed door en zorg dat alle kip bedekt is met de balsamico.
Doe alles (inclusief extra balsamico) in een ovenschaal en rooster voor 40-45 minuten in de oven tot gaar en goudbruin.
Serveer de kippenvleugeltjes met barbecuesaus en bestrooi voor serveren met de gehakte bieslook
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
kip
Dieetsoort:
glutenvrij
Nutrition
Calorieën:
358
kcal
,
Koolhydraten:
13
g
,
Eiwit:
25
g
,
Vet:
22
g
,
Verzadigd vet:
6
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
5
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
9
g
,
Transvet:
0.3
g
,
Cholesterol:
104
mg
,
Natrium:
107
mg
,
Kalium:
276
mg
,
Vezels:
0.2
g
,
Suiker:
11
g
,
Vitamine A:
330
IU
,
Vitamine C:
7
mg
,
Calcium:
34
mg
,
Ijzer:
2
mg