Het deeg voor dit recept maakt genoeg voor twee batches
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 45 minutenmin
Porties: 12personen
Equipment
6 mini taartvormpjes van 10 cm
Ingrediënten
DEEG
300grbloem
1elcacaopoeder
56grsuiker
Flinke snuf zout
226grongezouten boter gekoeld en in kleine blokjes
3elijskoud water of net genoeg om het deeg bij elkaar te brengen
Ganache
300grpure chocola
200mlslagroom
Kersen
Instructies
Minstens 30 minuten voor je klaar bent om te gaan uitrollen en bakken bereid je je deeg voor. In de kom van een keukenmachine, uitgerust met een plastic mes, doe je de bloem, cacao, suiker en het zout en druk een paar keer op de pulse knop. Voeg de boter toe en doe dit nogmaals, ongeveer 40-50 keer of tot de boter door de bloem is gemengd en het grof is en een beetje lijkt op de consistentie van kleine erwtjes.
Voeg langzaam het water toe terwijl de motor draait. Voeg net genoeg toe totdat het deeg samen komt in een losse kruimelige bal.
Leeg de kom boven een licht met bloem bestoven aanrechtblad. Maak er een platte schijf van ongeveer 2 cm dik, rol in plastic folie en laat minimaal een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180˚C
Als je klaar bent voor het afbakken bestuif je je aanrecht met wat bloem en je rolt het deeg uit tot een dunne lap. Hiermee bekleed je de taartvormpjes.
Leg nu een stukje bakpapier in elk vormpje en bedek dit met bakbonen, rijst of droge peulvruchten. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Haal nu uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Bak de bodem af tot het gaar is voor ongeveer 25 minuten. De bodem gaat niet meer de oven in hierna dus het moet goed gaar zijn. Laat ze afkoelen.
Ganache maken
Om de ganache te maken breek je de chocola in een kom in stukjes. Verhit nu de slagroom tot net tegen het kookpunt en giet de hete slagroom over de chocola.
Laat heel even staan en roer dan goed door tot je een egaal geheel hebt. Verdeel de ganache over de klaarstaande (en afgekoelde) bodempjes. Zet vervolgens minimaal een paar uur in de koeling om op te stijven.