2 elverse peterseliegehakt (plus extra om te garneren)
peper en zout
50grfetaoptioneel
Instructies
Snij de courgette doormidden en hol deze iets uit. Snij wat je eruit hebt gehaald in kleine stukjes. Die bak je straks mee met de rest van de vulling.
Verwarm de oven op 180˚C en rooster de courgettes hierin voor ongeveer 20 minuten of tot een vork er makkelijk in gaat.
Verhit nu een koekenpan met wat kokosolie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
Voeg het gehakt toe en rul dit tot gaar. Breng op smaak met peper, zout en de kerrie en paprika. Voeg de bloemkoolrijst toe en stukjes courgette en bak deze even mee. Niet te lang anders wordt het papperig. Proef en voeg eventueel nog extra specerijen of peper en zout toe. Voeg de verse peterselie toe.
Roer de rozijnen erdoor. Vul de gebakken courgettes nu met je mengsel.
Rooster de pijnboompitjes en strooi deze over de gevulde courgette. Eindig met de extra verse peterselie en serveer warm.Gebruik je de feta verbrokkel die dan nu over je courgettes.