Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.34
van
6
stemmen
Rucolasalade met feta en tomaatjes
Een lekker makkelijke en snelle lunchsalade
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
10
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
75
gr
rucola
50
gr
gemengde sla
naar keus
75
gr
Feta
verkruimeld
100
gr
kerstomaatjes
in kwartjes of halfjes
1
el
bieslook
gehakt
Dressing optie 1
1
el
witte wijn azijn
3
el
extra virgin olijfolie
1/2
tl
mosterd
grove mosterd
peper en zout
naar smaak
Dressing optie 2
2
el
mayonaise
1
el
citroensap
1/2
el
rode wijn azijn
peper en zout
Instructies
Maak je keuze welke dressing je bij de salade wilt maken en meng die eerst door elkaar. Even mixen en zet apart.
Snij de tomaten en verdeel de slasoorten over twee kommen. Voeg de tomaatjes toe en verkruimel de feta over de bovenkant.
Strooi wat van de bieslook over de salade en serveer met de dressing.
Gang:
Lunch, Salade
Keuken:
Gezonde keuken
Trefwoord:
feta, kerstomaatjes, rucola
Dieetsoort:
glutenvrij
Nutrition
Calorieën:
310
kcal
,
Koolhydraten:
6
g
,
Eiwit:
7
g
,
Vet:
29
g
,
Verzadigd vet:
8
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
3
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
17
g
,
Cholesterol:
33
mg
,
Natrium:
465
mg
,
Kalium:
327
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
2
g
,
Vitamine A:
3213
IU
,
Vitamine C:
20
mg
,
Calcium:
262
mg
,
Ijzer:
2
mg