Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van 1 stem
Geroosterde koolrabi met knoflookboter
Een hele andere manier om koolrabi te bereiden is door het te roosteren in de knoflookboter en met lekker veel parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Totale tijd:
30
minuten
min
Porties:
2
personen
Equipment
1
Koekenpan
ovenbestendig
Ingrediënten
1
koolrabi
50
gr
roomboter
2
tl
geraspte knoflook
50
gr
parmezaanse kaas
geraspt
2
el
verse peterselie
gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Maak de koolrabi schoon en snij in stukken. Verhit een koekenpan met de boter en de knoflook en bak de koolrabi even mee.
Haal van het vuur en strooi de geraspte parmezaanse kaas eroverheen.
Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot goudbruin en gaar.
Bestrooi met de gehakte peterselie
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Hollandse
Trefwoord:
knoflook, koolrabi, parmezaanse kaas
Dieetsoort:
glutenvrij
, Vegetarisch
Nutrition
Calorieën:
303
kcal
,
Koolhydraten:
7
g
,
Eiwit:
11
g
,
Vet:
27
g
,
Verzadigd vet:
17
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
7
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
71
mg
,
Natrium:
579
mg
,
Kalium:
324
mg
,
Vezels:
3
g
,
Suiker:
2
g
,
Vitamine A:
1167
IU
,
Vitamine C:
52
mg
,
Calcium:
330
mg
,
Ijzer:
1
mg