Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Bieten carpaccio met mozzarella
Een lekker voorgerechtje wat door de mooie chioggia al mooi is van zichzelf
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
4
personen
Equipment
Mandoline
Ingrediënten
2
chioggia biet
1
bol
buffelmozzarella
of gebruik burrata
1
el
olijfolie
2
el
basilicum
gehakt plus nog wat extra als decoratie
peper en zout
Instructies
Schil de chioggia biet en schaaf deze over een mandoline in dunne plakjes. Heb je geen mandoline snij ze dan zo dun mogelijk met een mes.
Verdeel de plakjes mooi over een bord heen en leg de bol mozzarella in het midden.
Bestrooi met wat peper en zout en olijfolie.
Serveer met verse basilicum
Gang:
Voorgerecht
Keuken:
Italiaanse keuken
Trefwoord:
bietjes, chioggia, mozzarella, peterselie
Dieetsoort:
glutenvrij
Nutrition
Calorieën:
237
kcal
,
Koolhydraten:
5
g
,
Eiwit:
15
g
,
Vet:
18
g
,
Verzadigd vet:
9
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
7
g
,
Cholesterol:
49
mg
,
Natrium:
424
mg
,
Kalium:
190
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
3
g
,
Vitamine A:
602
IU
,
Vitamine C:
3
mg
,
Calcium:
328
mg
,
Ijzer:
1
mg