2stukschipotle op adobosausof alternatief 1-2 tl chilivlokken
1blikjetomatenblokjes400 gr
300mlbouillon
1/4chorizoin kleine blokjes
100grfetaverkruimeld
2eledamame boontjesoptioneel
Instructies
Begin met het schoonmaken van de paprika's. Snij in stukken.
Verhit een ruime soeppan met wat kokosolie en bak hier de ui tot glazig. Voeg de knoflook en de paprikastukken toe en bak dit even mee. Voeg nu de gehakte chipotle toe, de tomatenblokjes en de bouillon en breng aan de kook.
Laat voor ongeveer 30 minuten rustig pruttelen of tot de paprika's mooi zacht zijn. Pureer nu de soep met een staafmixer.
Ondertussen bak je de stukjes chorizo uit tot krokant en knapperig. laat uitlekken op een stuk bakpapier en hak het daarna met een mes nog iets kleiner.
Serveer de soep met wat gehakte chorizo en feta eroverheen. Strooi als laatste de edamameboontjes erover.