Maak de asperges schoon en snij het houtige gedeelte aan de onderkant eraf. Kook ze in ruim kokend water met zout voor een paar minuten. Een minuutje of 5 is meestal voldoende. Als de asperges erg dik zijn check dan even of ze gaar zijn. Een vork moet er makkelijk in kunnen. Doe het laatste minuutje van de kooktijd de doperwten erbij. Giet af en laat uitlekken.
Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Bak ze in de olie of boter tot goudbruin en gaar.
Snij ondertussen de radijsjes in plakjes of kwartjes en snij de kruiden fijn.
Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen en breng op smaak met peper en zout.
Doe de asperges, kip, doperwten, radijs en de kruiden (hou iets achter om eroverheen te strooien) in een kom en meng met de vinaigrette. Doe over op een grote schaal en bestrooi met de extra kruiden.