Begin met het marineren van de kip. Hiervoor bestrooi je de kip eerst met zout. Vervolgens maak je de marinade door 2 el citroensap te mengen met 2 el olijfolie en de knoflook.
Doe de kip in een schaal en wrijf in met de marinade Laat het minimaal 30 minuten marineren maar de hele nacht kan ook.
Als je klaar bent om te bereiden verwarm je de oven voor op 200˚C.
Verhit een koekenpan met kokosolie en bak hierin de kippenbouten goudbruin. De rest van de marinade gooi je weg.
Zet de kip in de oven om af te bakken voor ongeveer 18-20 minuten. De laatste vijf minuten doe je de takjes met rozemarijn in de pan erbij.
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Kook de aardappels, giet af en pureer met een stamper. Breng op smaak met peper en zout.
De plakken sinaasappel bak je in een koekenpan met wat olie tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn.
Serveer de puree met de kippenbouten en de sinaasappelschijven.